Van thema-avond tot persoonlijke coaching

Sinds 2018 organiseer ik vanuit mijn passie voor mensen, avonden over levensthema’s als verraad, verslaving, eigen kracht en meer. ‘Soul Conversation’ met telkens een nieuw onderwerp en een bijpassende spreker. Nu zet ik een volgende stap met de start van mijn Coaching Corner.

De Soul avonden geven mij veel energie! De spreker breekt op zo’n avond altijd het ijs. Mensen staan op en vertellen spontaan hun eigen verhaal … Je voelt dan de verbondenheid! Zo herinner ik mij nog goed drie Turkse dames die de spreker ternauwernood konden volgen, maar zichtbaar geroerd waren. In tranen. Op zo’n avond vindt men elkaar in het verhaal.


Zelfstandig ondernemer
De spreker kan een ambitieuze dame zijn die vertelt over haar inzet voor vrouwenrechten. Of een ex-dakloze die verhaalt over de zucht naar de alcohol en het loslaten van zijn verslaving. Voor mij zijn het altijd bijzondere avonden, want ze raken aan wat mij het meest intrigeert: de beweegredenen van mensen. Waarom gedraagt iemand zich zoals hij doet? Hoe zit een mens in elkaar, wat drijft hem of haar? Die fascinatie had ik al op jonge leeftijd.

Wat ik als kind zag en ergens van vond, vertrouwde ik toe aan een dagboek. Daarmee groeide mijn mensenkennis. Sinds 2008 heb ik een eigen kledingzaak aan de Utrechtse Kanaalstraat, het ondernemerschap is mij met de paplepel ingegoten. Mijn vader Driss was een bekende, Utrechtse marktkoopman; lange tijd hielp ik hem mee bij de inkoop en verkoop en alles wat er bij een eigen onderneming komt kijken. Dat leerde mij (nog beter) hoe ik met mensen om moet gaan, hoe ik de ander op zijn gemak kan stellen! Ik heb met zoveel verschillende mensen gesproken en ook veel meegemaakt. Ik kan mensen daarom haarfijn aanvoelen en beschik over een sterke intuïtie!


Zonder oordeel

Wie fout is, hoeft niet fout te zijn … Ik oordeel nooit, probeer te begrijpen. Puur vanuit mijn eigen inzichten en bevindingen. Dat is terug te voeren op mijn nieuwsgierigheid en liefde voor mensen. Mensen maken altijd een ontwikkeling door in hun leven, ongeacht de situatie waarin ze verkeren. Dit geldt voor iedereen. Ik noem dat: ‘De kunst van het zijn’.

Ik realiseer mij dat het ietwat spirituele niet aan iedereen besteed is en dat is ook helemaal prima! Ik ben beslist niet ‘zweverig’, eerder direct en down to earth. Desondanks mag ik me graag met mensen ‘verbinden’ en ‘levelen’ over de menselijke geest. Met ouderen heb ik vaak een goede band. Ook vind ik veel herkenning in kunst en theater.


Inspiratie bieden
Mensen die vastlopen op welk terrein dan ook, wil ik graag ondersteunen met mijn kennis en inzicht geven. Zo hield ik al eens een thema-avond over: ‘Het beste uit jezelf halen, hoe doe je dat?’

De avonden die plaatsvinden in mijn winkel – die ik dan voor het gemak even ombouw tot ontvangstruimte – kennen een redelijk vast format, met een spreker en een hapje/drankje. In aanloop naar de avond bereid ik me als ‘host’ graag goed voor. Zo ging ik met de ex-dakloze spreker Wim Eikholt terug naar betekenisvolle plekken in Utrecht en sprak ik, ter voorbereiding op de Soul avond, ook met zijn begeleidster van destijds.
Het overwinnen van je eigen angsten en onzekerheden, verdriet, schaamte … De spreker kan een voorbeeld zijn voor andere mensen, een inspiratiebron! Dat triggert mij enorm om te doen wat ik doe.


Meer informatie
Mijn thema-avonden monden nu uit in een Coaching Corner, waarbij mensen, van puber tot senior, ook 1-op-1 met mij in gesprek kunnen gaan als ze worstelen met levensvragen of vastlopen op welk gebied dan ook. Ik coach ook groepen; denk bijvoorbeeld aan schoolklassen.
Benieuwd naar de mogelijkheden? Schroom dan niet om vrijblijvend contact met mij op te nemen!

Tot snel! Groetjes Wafae